Stimati locatari,

La initiativa grupului “Vrem scoala in Militari Residence“, va prezentam mai jos proiectul lor de campanie prin care vizeaza strangerea de semnaturi de la cat mai multi locatari, atat din complexul Militari Residence, cat si din zonele invecinate, in vederea depunerii unei solicitari scrise catre Primaria Chiajna.

Perioada campaniei de strangere semnaturi: 2 – 28 februarie 2015

DE CE ACEASTA INITIATIVA?

Avand in vedere evolutia demografica a comunei Chiajna de care apartine ansamblul Militari Residence, venim in sprijinul autoritatilor cu un recensamant si o solicitare privind demarea unui proiect de constructie a unei scoli gimnaziale (clasele I – VIII) de stat in complexul nostru. Semnaturile dvs. sunt foarte importante pentru a convinge autoritatile de existenta reala a nevoilor noastre. Doar uniti putem face lucrurile sa mearga!

Baza legala in care actionam:

- atributiile Primariei Chiajna/ Consiliului local:
(m) asigura, potrivit competentelor sale, conditiile materiale si financiare necesare pentru buna functionare a institutiilor si serviciilor publice de educatie, sanatate, cultura, tineret si sport, apararea ordinii publice

- Art 95.(din Legea educatiei nationale):
(1) Inspectoratele scolare judetene si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti sunt servicii publice deconcentrate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului cu personalitate juridica avand, in principal, urmatoarele atributii: (j) aproba, la propunerea consiliului local sau a consiliilor judetene infiintarea unitatilor pentru educatie timpurie, invatamant primar si gimnazial.

CUM PUTEM SA SUSTINEM ACEST PROIECT?

1. Primul pas este cel de strangere de semnaturi de la cat mai multi locatari ai ansamblului.

Pentru fiecare bloc am dori sa avem cate unu sau doi reprezentanti (voluntari) care sa stranga semnaturile, sa mearga in audienta (daca doreste), etc. Pornind de la listele de intretinere a fost conceput un tabel unic pentru toate blocurile (click aici pentru descarcare fisier).
Reprezentantii de bloc trebuie doar sa-si anunte intentia intr-un comentariu pe grupul de facebook “Vrem scoala in Militari Residence“, sa printeze tabelul aferent blocului in care locuiesc, sa stranga semnaturile si apoi sa le predea persoanei desemnate (Ionut Ardeleanu / Elena Sarghie).

Pentru a face vizibila aceasta actiune tuturor locatarilor, a fost conceput un anunt ce se poate afisa la avizier. Puteti fie sa invitati vecinii sa vina la dvs. sa semneze, fie sa le bateti la usi, informandu-i intervalul orar. In functie de cum va este comod, ajustati anuntul.

Ideal ar fi sa cooptam si alte ansambluri rezidentiale din zona: Style, Transparent, Orhideelor, etc. Daca aveti cunostine in aceste ansambluri, va rugam sa le faceti cunoscut proiectul nostru.

2. Audienta la primar

Dupa ce vom avea toate tabelele completate, vom merge, impreuna cu Presedintele de Asociatie in audienta la primar. Vom depune toata documentatia impreuna cu o cerere la registratura primariei.

3. Pasii urmatori depind de ceea ce vom reusi cu reprezentantii primariei.

Ideal ar fi sa obtinem acceptul si sprijinul lor. Putem aplica pentru fonduri europene, ce nu pot fi date decat unor beneficiari entitati locale, cum ar fi primaria.

Va multumim!