Pentru asigurarea unui climat de normalitate şi civilizat, vă recomandăm să respectaţi aceste reguli simple de convieţuire socială:
- Vă rugăm să nu deversaţi sau depozitaţi deşeurile menajere în coşul din scară, pe palier sau în altă parte decât spaţiile special amenajate pentru depozitarea deşeurilor menajere. După depunerea deşeurilor în tomberon, este obligatorie închiderea capacului acestuia.
- Aruncaţi pliantele din cutiile de scrisori în coşul de hârtii din scară.
- Vă rugăm să nu aruncaţi în vasul toaletei obiecte sau deşeuri care ar putea înfunda canalizarea (ulei alimentar uzat şi alte resturi de mâncare, scutece folosite etc.)

- Locatarii deţinători de animale de companie, care vor efectua plimbări cu animalele în spaţiile comune, vor fi dotaţi obligatoriu cu ustensile pentru strânsul dejecţiilor (pungă) şi vor curăţa obligatoriu dejecţiile propriilor animale, iar animalele clasificate ca fiind periculoase vor fi echipate cu botniţă şi lesă, conform legii; este interzisă lăsarea nesupravegheată a animalelor de companie în spaţiile comune. Este interzis accesul cu animale de companie în spaţiile de joacă pentru copii. În cazul în care animalele de companie îşi fac nevoile în bloc, vă rugăm să curăţati în urma lor.
- Vă rugăm să păstraţi liniştea în bloc. Cu excepţia lucrărilor urgente (fără de care imobilul ar putea suferi pagube importante), lucrările de reamenajare şi întreţinere ale imobilelor sau spaţiilor comune se vor efectua numai între orele 9-13 si 16-20 în măsura în care acestea implică un nivel de zgomot ce ar putea tulbura liniştea locatarilor.
- În cazul în care organizaţi o petrecere şi utilizaţi aparatură muzicală la o intensitate ce poate tulbura liniştea locatarilor, recomandăm să obţineţi acceptul verbal de la locatarii din apartamentele învecinate, sau în scris, pe o declaraţie care cuprinde ziua şi intervalul orar în care se produce evenimentul respectiv.
- Vă rugăm să parcaţi autovehiculele în aşa fel încât să nu blocaţi căile de acces în blocuri, ghene, spaţii de joacă pentru copii sau accesul altor autovehicule.
- Vă rugăm să acordaţi o atenţie sporită obiectelor pe care le depozitaţi pe balcon şi să evitaţi supra-încărcarea acestuia! Asiguraţi-vă că obiectele depozitate nu pot fi luate de vânt, evitând astfel accidentele. De foarte multe ori au fost luate de vânt ghivece cu flori, uscătoare de rufe sau alte obiecte care au produs pagube materiale (în special autovehiculelor parcate în vecinătatea blocurilor).
- Vă rugăm să nu fumaţi în bloc, ascensor şi spaţiile de joacă pentru copii.
Pentru asigurarea unui climat de normalitate şi civilizat, vă recomandăm să respectaţi aceste reguli simple de convieţuire socială. Impreună pentru un mediu civilizat şi respect reciproc!
Numar afisari: 2,957
Domnule Cretu am si eu o intrebare la dvs., in rezervelor, bl. 1 a cedat instalatia de apa pe coloana de 2 ori, nu credeti ca ar fi normal sa trimiteti o echipa care sa verifice instalatia in apartamente? ( stim foarte bine cum au lucrat muncitorii).Majoritatea suntem tineri, am cumparat prin programul “prima casa”, am investit in mobilier pe care speram sa il avem cativa ani! Dacă nu se iau măsuri, proprietarul sau proprietarii care au suferit daune vor acționa de urgentă în instantă pentru prejudicii împotriva asociației și a persoanelor din asociație care nu-și îndeplinesc atribuțiile și se fac vinovate de neglijență în serviciu. V multumim pentru intelegere!
Buna seara,
Nu aveti trecuta adresa corecta, va rog sa treceti si nr. strazii, iar din ce cunosc nu a fost sparta teava de apa in niciun bloc 1 de pe strada Rezervelor nr. 55, 60, 62, 64, 70, 89, 91.
Daca locuiti pe str. Rezervelor 64, bl 1 au fost incidente in apartamente, nu a fost sparta teava comuna de apa rece.
Asociatia de proprietari nu raspunde decat de partile comune. Daca aveati sparta teava (unde apa are o presiune de 5,5bari) era inundat tot blocul.
O seara buna.
Buna ziua!..Nu ar trebui ca administratorul fiecarui bloc sa verifice citirea apometrelor la un interval de 6 luni.Nu toti locatari dau o citire corecta si de ce sa plateasca altii pt ei..????/.In formularul pe care l-ati realizat …scrieti si indexul vechi…sa aveti o evidenta clara pt fiecare apartament.in consumul de apa .Iar restul sa se imparte la cei care nu au apometre…Va multumesc pt timpul acordat.Astept raspunsul.
Din ce stiu din contractul cu firma de Administrare nu este trecuta obligativitatea realizarii unor controale de catre acestia. Controale se pot face la cerere, si doar impreuna cu reprezentantul de bloc. Daca banuiti ca unii vecini nu declara corect indexul, mergeti la Asociatie si faceti o sesizare in scris. Anul trecut, in urma unor sesizari (in scris) similare s-au facut controale in blocul 3 Rezervelor 89 si in blocul 2 Rezervelor 70.
Modul in care se imparte cantitatea de apa nedeclarata este exact cum ati prezentat-o dvs. Se imparte intre apartamentele necontorizate, dar nu mai mult de 10mc per persoana (datorita limitarii legii). Daca in dreptul dvs. pe listele de intretinere apare un consum de apa mai mare decat cel declarat, probabil acesta se datoreaza udatului spatiilor verzi. Aceasta cantitate de apa este suportata de toti indiferent ca au sau nu apometre.
Formularul online de trimitere a indexului nu contine si campul “index vechi” deoarece nu este necesar. Pentru fiecare apartament se retine un istoric cu toate indexurile date, fie online fie offline, rezultand astfel consumul de apa al fiecaruia.