Stimati locatari,

In urma numarului ridicat de sesizari cu privire la costurile de intretinere majorate aferente lunii noiembrie 2022, dorim sa aducem urmatoarele clarificari.

Fondul de rulment

Conform prevederilor legale (legea 196/2018, art 72) si in conformitate cu decizia Adunarii Generale reconvocate din 04.10.2022, valoarea acestui fond a fost majorata pentru fiecare apartament in parte la valoarea celei mai mari intretineri din ultimele 12 luni anterioare sedintei AG. Achitarea sumelor datorate se face intr-o singura transa si se incaseaza inaintea celorlalte debite.

Fondul de reparatii

Conform prevederilor legale (legea 196/2018, art 70) si in conformitate cu decizia Adunarii Generale reconvocate din 04.10.2022, valoarea acestui fond a fost majorata la suma de 11 lei/luna, calculat pe cota parte indiviza.

 

Urmatoarele 2 componente ale intretinerii sunt direct dependente de numarul de persoane declarate la Asociatie, indiferent de suprafata sau cota parte a fiecarui apartament.

Energia electrica parti comune

Asociatia de proprietari are ca unic furnizor de energie electrica compania ENEL SA. Deoarece consumul lunar realizat de Asociatie este unul foarte mare (peste 90 Mwh), pretul la care suntem facturati este de 1.84 lei/KWh (TVA inclus), ceea ce duce la valori foarte mari ale facturilor. Aceste facturi, care sunt pentru fiecare bloc si punct de consum din cartier (pompele de ridicare a presiunii apei, pompe pentru apele pluviale si cele menajere, iluminat stradal, lifturi, etc) se impart la numarul de persoane declarate pe listele de intretinere. Cu cat numarul celor ce locuiesc intr-un apartament este mai mare in mod real, dar declarat sunt mai putine persoane, cu atat mai mult creste costul/persoana.

Gunoi menajer

Conform ultimei notificari primite din partea unicului operator de salubritate autorizat pe teritoriul comunei Chiajna, Blue Planet Services SRL, incepand cu luna noiembrie 2022 gunoiul menajer se va achita catre operator la un pret de 590.92 lei/tona fara TVA, fiind tarifati pe cantitatea ridicata. Anterior acestei date, Asociatia a platit catre acest operator ridicarea gunoiului menajer cu un pret fix/persoana, indiferent de volumul ridicat.

Si acest cost, ca cel pentru energia electrica parti comune, este direct influentat de numarul de persoane.

In ceea ce priveste afisarea facturilor emise de toti furnizorii (Enel, Apa Nova, Blue Planet Services, Militari R-Asociatie s.a.), deoarece volumul acestora este foarte mare (atat ca si numar, cat si ca spatiu de stocare ), pana la sfarsitul lunii aprilie 2023 incercam sa gasim o solutie convenabila prin care sa puteti consulta aceste facturi. Pentru inceput se va afisa in contul online, incepand cu intretinerea lunii decembrie 2023, un tabel cu toate facturile ce au fost achitate din fondul de rulment in decembrie 2023.

Documente:

Multumim!